Kontaktskjema

Fyll ut skjemaet nedenfor så vil du bli kontaktet så snart som mulig.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Backup og sikkerhet

Som vi sier til kundene våre; backup, backup, backup. Dette er reservehjulet om alt annet skulle feile. Det kan bli veldig kostbart om du ikke har gode rutiner. Det viktigste er at det er tatt backup av alle data. I tillegg er det viktig at det er gjort en vurdering på hvor lenge dere kan være uten tjenestene (for eksempel økonomisystemet).

Gode rutiner for å sjekke at backupen faktisk fungerer er avgjørende. Gjennom en serviceavtale sikrer vi at dette gjøres på alle nivåer.

Har din bedrift vurdert om det bør tas backup av dataene dere lagrer i skyen?

Se under for mer informasjon.

Sårbarhetsanalyse

Årlig anbefaler vi våre kunder gjennomføre en sårbarhetsanalyse for alle IT-systemer. Vi går igjennom en rekke sjekker og tester på systemet og fremlegger i etterkant en risikorapport. Dette gir selskapet en god oversikt over status på IT-systemet og en god oversikt over hvilke deler av systemet som bør gjøres noe med.

Opplæring

Et viktig punkt for å ha et sikkert IT-system er opplæring av brukere. Enkle grep kan forhindre brukere i å klikke på skadelige linker og åpne vedlegg som inneholder ondsinnet programvare. Vi skreddesyr pakker for kurs til din bedrift, slik at brukerene får en trygg og effektiv hverdag bak PC-en sin.

 

 

Backup og gjenoppretting

Like viktig som å ta backup er å sjekke at den faktisk fungerer. Er filene som ligger på backupen lesbare? Vet du at dine backuper er vellykket?
Vi setter dette i system og følger daglig opp logger og hendelser i nettverket ditt. Vi legger opp rutiner for verifisering av backup og test av kriseplan.